esasparmağın alttan desteği tuzakınmalıdır. Puroyu ısırıp lokomotif üzere kötü çıkararak ciğermek namına yavaş yavaş dem katmak daha şıktır. Puronun baş kısmını ısırmak şapkayı çok ıslatır ve dokunca verir. Puroyu ağızda uzun müddet yapmak da iyi değildir, ağızda salya yapar. Puronun ucu gereğinden bir tomar ıslanırsa ağızda acılık yapar. Şapka ve puronun bayrağı gevşer, ayrıca sökülür.|bir puroyu bitirip ikinciyi yakmak icin 30 ila 45 an gözetmek isin hem keyfi hem de uslubuna iyi duser. (doğrusu bu isin erbaplari eksiksiz kalite bir puro ile bir bucuk saat mesgul olabilirler) ayrica, ikinci bir puro birincisinden daha nobranca bir icime malik olursa alinan rahat artar.|Puronun ne tutulacağı kişiye bakılırsa değişmiş olur ancak yeni başlamış olan birisi ciğerin puroyu mebdeparmakla ortaparmak arasında, sigara üzere yapmak iyi değildir. Puroyu parmaklar arasında ona acemiliğini hissettirmeden yapmak gün ister. Parmaklarınızın arasında puro, yetik bir at üzere sükunetle ona hakim olmanızı bekler. Beceremezseniz sizi dalından atar ve elinizi yakarsınız.}